Ilolan Arboretum ja taimisto!

Eräänä kesäisenä päivänä 14. kesäkuuta 2019 näin paikallislehti Salonjokilaaksossa ilmoituksen, jossa luki: ”Kesäloistoa Kiikalassa, Ilolan Arboretumissa! Mutkittelevan soratien päästä löytyy yhteensä 12 hehtaarin puulajipuisto, arboretum, jossa kasvit kukkivat juuri nyt parhaimmillaan ja kauneimmillaan.” Rakastan kukkia ja enkä olisi malttanut odottaa, vaan olisin lähtenyt saman tien puistoon, mutta oli jo ilta.

Kun pääsin parkkipaikalle, ajatukseni oli, ”Olenko minä oikeasti Suomessa?”

Hiekkapolkuja astellessa näin ensimmäisenä suuret alppiruusupensaat, perennapenkit sekä atsaleat.

Upea kukkameri! Laaja puutarha toi minun eteen runsaan väriloiston ja viheralueen kirjon, joka vaihteli suotyyppisestä turvealueesta lampeen ja sitä ympäröivään nurmikkoalueeseen, sekä kallioiseen maastoon. Lammessa oli paljon erilaisia vesilintuja. Aivan satumainen puisto! Violetin, pinkin, valkoisen ja keltaisen värisinä vieri vieressä kukkivat rodopensaat olivat vaikuttava näky.

On kulunut yli kolme vuotta siitä, kun kävin puistossa ensimmäisen kerran. Näiden vuosien aikana olen palannut puistoon useammin kuin kerran eri vuodenaikana, paisti ihailemaan sen kauneutta myös ottamaan kuvia perheestäni ja asiakkaistani.  Sydämeni aivan pakahtui kaikesta kauneudesta ja joka kerta löydän puistosta jotain uutta. Onhan puistossa yli 10 000 erilaista kasvia.

”Lapset ovat elämän kukkia ja elämäni on täynnä kukkivia lapsia kukkien ympäröimänä, paratiisimaisessa puistossa” – Valokuvaaja-äiti Nadezda.

Ilolan Arboretum ja taimisto 2019!

Ilolan Arboretum ja taimisto 20220!

Ilolan Arboretum ja taimisto 2021!

Ilolan Arboretum ja taimisto 2022!

Ilolan Arboretum ja taimisto 2023!

Lasteni kukoistaminen Ilolan Arboretum ja taimistossa jatkuu…

Puistossa kukat kukkivat jopa lumen alla!

Paratiisipuistossa voi tanssia lämpimässä sateessa, kuten me teimme, kun kaatosade kerran yllätti meidät kesäkukkivassa puutarhassa.

Kiitoksia arboretumin omistajalle Ari Laaksolle, joka on antanut ihmisten vapaasti tutustua elämäntyöhönsä, mielettömän kauniiseen paikkaan. Miehellä on ollut uskomattoman hieno visio ja ystävällinen asenne muita kohtaan.

Tässä on jälleen hyvä esimerkki siitä, että ei tarvitse mennä kauas, kaunis on lähellä. Tämä uskomaton kokonaisuus jätti pysyvän jäljen mieleeni. Paikka, jonne on pakko palata uudestaan ja uudestaan vuodenajasta ja säästä rippumatta.

”Valokuva on vain pieni, ohikiitävä hetki, mutta kuvat palauttavat nuo hetket, tilanteet ja tunnelmat, yhä uudelleen ja uudelleen katsojan mieliin vuosikymmenien jälkeenkin!” – Valokuvaaja Nadezda

Photo Studio DELFINIO tarjoaa asiakkailleen valokuvauspalveluiden lisäksi erilaisia valokuvatuotteita. Meiltä löydät laadukkaat italialaiset UNIBIND-laatu valokuvakirjat, ainutlaatuiset ja käsintehdyt design-lahjapakkaukset, valokuvatulosteita, lahjakortteja ja paljon muutakin.

Meidän pakkaukseemme on pakattu täydellisyyttä!

Puisto on avoinna kaikille, ja jos haluaisit, että Photo Studio DELFINIO järjestää Sinulle myös valokuvauksen,  ota yhteyttä ja toivottavasti päästään pian Sinun kanssasi kuvaukseen Ilolan Arboretum ja taimistoon!

info@delfinio.fi

+358 40 417 1125 (WhatsApp)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *