Elämän värejä Sastamalassa!

Sastamala, valokuvaaja Suomi, Photo Studio DelfinioAurinkoisena kesäpäivänä Photo Studio DELFINIO lähti kohti Sastamalan kaupunkia kuvaamaan Ari Tabellin perhettä heidän kotonaan ja heille tärkeissä paikoissa.

Valokuvaajan työ on vaihtelevaa ja arvaamatonta. Joka kerta matkaan lähtiessä tulee mietittyä: ”Mitähän tänään tulee vastaan?” Vastaan tulee matka, tutustuminen uuteen perheeseen ja sen historiaan, käyntejä uusissa paikoissa sekä yllätyksiä, joita et ole osannut odottaa.

Kesäinen tie, jonka varrella pysähdyimme useita kertoja nauttimaan kesän vehreydestä ja katsomaan tarkemmin kaupungin karttaa, toi DELFINION valtavan suuren ja kauniin tiilitalon luo. Sen pihassa touhusi talon emäntä tyttärensä kanssa puutarhakasvien parissa ja tutustutti minut kasvihuoneeseen, jossa tomaatit kukkivat ja ensimmäiset mansikat kypsyivät. Päivi kertoi omenapuusta, joka kantaa vuosittain maukkaita omenoita, ja yhdessä nuoremman tyttärensä Sonjan kanssa maisteli pinaatin nuorta kasvustoa kasvimaalta.

Sillä välin talon isäntä valmisti lounasta ja kattoi ruokapöydän. Upea salaatti, perunamuusi, kuullotettu kesäkurpitsa, uunissa paistetut kukkakaali ja parsakaali sekä täytekakkukahvit eivät jättäneet ketään välinpitämättömiksi. Ruokapöydän ääressä oli luontevaa tutustua perheeseen, ja samalla myös suunniteltiin päivän perhekuvaussessiota.

Koko perhe on koolla: isäntä Ari, emäntä Päivi, vanhempi tytär Suvi ja nuorempi tytär Sonja. Otettuamme perhekuvia pihalla ja tietysti tehtyämme pienet puutarhatyöt me lähdimme katsomaan lampaita ja muurahaisia Vehmaannniemeen, joka on yksi perheen suosikkipaikoista. Meidät ottivat vastaan paitsi miljoonat muurahaiset, jotka asuvat alueen yli 60 muurahaispesässä, myös lumoava tuoksu kieloista, jotka ovat Päivin lempikukkia. Lampaat lämmittelivät niityllä ja hymyilivät meille, ja Rautavettä voisi tietysti ihailla loputtomiin.

Klikkaa kuvat alta suuremmaksi ja selaa.

Siten lähdimme tervehtimään Pirkko-mummoa Kallialassa muutaman kilometrin päähän. Päivin lapsuudenkoti on hieno, ja Päivin äiti siinä asuu edelleen. Pihassa on kurkia, jotka viipyvät ympäri vuoden Pirkon luona sekä keinu, jossa voivat keinua muutkin kuin vain lapset. Pihassa on myös kauniisti aseteltu klapipino sekä sauna, josta Päivillä on lämpimiä muistoja. Sisällä talossa odottaa paitsi herkullinen piirakka, myös Päivin ensimmäinen nalle, jota hän halaa kuin lapsena ja muistelee kirjelappusta, jonka hän kirjoitti Hannu-isälle. ”Isä tuo minulle nalle ja palapeli.” Pirkko istuu keinutuolissa ja lukee Raamatusta ihanat jakeet:

«Etkö tiedä, etkö ole kuullut: Herra on iankaikkinen Jumala, joka on luonut maan ääret? Ei hän väsy eikä näänny, hänen ymmärryksensä on tutkimaton. Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin. Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat, mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat, he juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy.” Jes.40:28-31.

Sitten lähdimme vajaan kilometrin päähän Tyrvään Pyhän Olavin kirkolle, joka on rakennettu 1500-luvun alkupuolella. Rauhallisuus, tyyneys ja lintujen laulu täyttivät meidät joka puolelta, ja sydämenmuotoinen kivi on ikuistettuna tämän kirkon seinässä.

Viimeiselle aukeamalle aitoon ja ainutlaatuiseen UNIBIND-premiumkuvakirjaan, jota ei valmistettu vain Arille ja Päiville, vaan myös tyttärille, Ari pyysi kirjoittamaan: ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.”

Olen erittäin iloinen siitä, että Photo Studio DELFINIO voi olla luomassa todellisia arvoesineitä valokuvakirjat UNIBIND ei vain tähän hetkeen, vaan myös tuleville sukupolville!


ASIAKASPALAUTE


Ari / Perhekuvaus / Sastamala

Nadezdan kanssa oli helppo työskennellä. Hän on järjestelmällinen ja tarkka organisoija, jonka kanssa viestittely kuvausten suunnittelusta aina kuvakirjan toimittamiseen asti sujui mutkattomasti. Hänellä oli paljon hyviä toteutusideoita, mutta myös omat toiveet tulivat erittäin hyvin huomioiduiksi. Sosiaalisena persoonana Nadezda saa nopeasti luotua luottamuksellisen kontaktin kuvattaviin. Tilatut kuvatuotteet saapuivat luvatussa aikataulussa. Olin erittäin tyytyväinen kuvien ja kuvakirjojen laatuun. Voin lämpimästi suositella Nadezdaa pienempien ja isompien tapahtumien kuvaajaksi. Kiitos tuhannesti vielä kerran.


Päivi / Perhekuvaus / Sastamala

Nadjan kanssa oli helppoa ja hyvin luontevaa toimia. Ei jännittänyt.

Olen erittäin tyytyväinen Nadjan ottamiin valokuviin, sillä hän osaa ottaa kuvia niin, ettei sitä välttämättä edes huomaa ja sellaiset tilannekuvat ovat ihan parhaita! Yleensä en tykkää poseerata ja siksi en usein tykkää olla valokuvattavana, mutta Nadjan ohjeistuksella kaikki jännitys häviää ja näytän kuvissa luonnolliselta omalta itseltäni. Nadja saa samassa kuvassa olevat henkilöt myös ikään kuin kommunikoimaan kuvassa ja usein hyvin syvällisesti.

Nadjan kanssa on helppo puhua – ihan kaikesta valokuvaukseen liittyvästä, mutta siinä sivussa tulee juteltua monesta muustakin asiasta. Nadja on kiinnostunut ihmisten tarinoista.

Nadja kohtasi 80-vuotiaan äitini juuri oikealla ikäihmistä kunnioittavalla tavalla. Äitini ei tykkää, että häntä kuvataan, mutta Nadja sai jopa äitini innostumaan tilanteesta ja suostui kuvattavaksi niin yksin kuin meidän läheisten kanssa. Mieleeni jäi erityisesti kuvaushetki, jossa Nadja liitti minun ja äitini kädet yhteen. Se oli liikuttava hetki.

Saimme kuvat sovitussa ajassa nopeasti.

Tykkäsin kovasti myös printatuista kuvista. Ne oli hyvin valittu.

Valokuvakirjat ovat parhaita, mitä meillä on koskaan ollut. Ne ovat nyt perheemme kalleus. Ne ovat erittäin laadukkaita ja hyvissä säilytyskoteloissa.

Nadja sai meidän kaikkien tunteet, luonteen ja persoonan esille. Kuvissa on herkkyyttä, temperamenttia, rakkautta, lempeyttä, arkea, huumoria ja kaihomielisyyttäkin. Nadjan kuvat suuntaavat myös positiivisesti tulevaisuuteen sekä uskollisuuteen ihmisten välillä. Nadjan kuvat hehkuvat!

Voin sydämestäni suositella Nadjan valokuvausta kenelle tahansa ystävistäni ja olen jo suositellutkin.


Suosittelen ehdottomasti laittamaa äänen sekä HD-laadut päälle ja nauttimaan ”Elämän värejä Sastamalassa! 13.6.2020” toistumaton ja upea video Photo Studio DELFINIOn YouTube kanavalla.