Kasnäs!

Kauniina syyspäivänä lähdimme lasteni kanssa yhteen suosikkipaikostamme meren rannalla Kasnäsiin.

Ajoimme eri teiden lisäksi lähes puoli kilometriä pitkällä upealla Lövön sillalla.

Kasnäsin korkeatasoiset, simpukanmuotoiset hotellirakennukset sijoittuivat kauniisti rantakallioille ja huoneista, joissa yövyimme koko viikonlopun, avautuivat upeat merimaisemat. Sen lisäksi, että nukuimme hyvin, hotellin tee oli  todella herkullista.

Merenrannalla sijaitsevassa Tynnyri saunassa oli houkutteleva puun savu, joka kutsui meitä menemään sisälle, mutta ehkä menemme seuraavalla kerralla.

Aina kun vieraillemme Kasnäsissä, menemme uima-altaalle, ja tämän altaan kohokohta ei ole vain sisäpuolella oleva poreallas, vaan myös sen ulkopuolella, jossa ihailimme syksyn tähtitaivasta tällä kerta.

Yölliset maisemat eivät jättäneet minua välinpitämättömäksi, ja nautin niiden kuvaamisesta. Ravintolan, veneiden, valon heijastumisessa veteen, on aivan eri maailmansa illalla ja päivällä. Seisoin pitkään merenrannalla, katselin kaukaisuuteen ja toivoin näkeväni delfiinejä, mutta kuulin vain aaltojen kohinaa.

Ravintolan ihana, monipuolinen ja terveellinen aamiainen oli herkullinen. – Ikkunoista avautuva merinäköala teki aamusta uskomattoman miellyttävän.

Hotellin alueella on erinomaiset lasten leikkipaikat, lapset leikkivät niillä todella mielellään. Poikani kuvitteli olevansa myös laivan kapteeni, joka katseli laivan lähtöä pois rannalta.

Lounasravintola Paviljonki ansaitsee erityistä huomiota. Erilaisia ruokia, erityisesti kalaruokia oli valtava valikoima. Ja kaikki oli erittäin maukkaita.

Kasnäsin merellinen luonto on kaunis kaikkina vuodenaikoina. Syksyllä voi nähdä, jopa meduusoja merivesissä. Luontokeskuksen pihalla kiersi 700 metrin pituinen geologinen luontopolku. Se esitteli Suomen geologista historiaa 2 300 miljoonan vuoden takaa nykypäivään.

Kasnäsin Paviljonki on myös täydellinen paikka illallisille kauniissa merimaisemassa. Ala’carte on todella herkullinen 100 % käsityötä pizzat, mielestäni maailman paras on ”Kasnäs” pizza, sisällä on ranskankermaa, kylmäsavukirjolohta, kirjolohenmätiä, tilliä ja pohja mikä kohotetaan 24-48H. Pizza paistetaan 380 asteisessa uunissa elävällä tulella. Nam!!!

Syksyinen aamuaurinko paistoi kirkkaasti ja heijastui uima-altaan sekä porealtaan lämpimään veteen. Ja tietysti aurinko lämmitti ja ilahdutti meitä tässä kauniissa paikassa maan päällä, jonne haluamme palata yhä uudelleen ja uudelleen.